eur:
394.64
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Sajnos így is be tud kerülni a hírekbe az Olümposz

Görögország "Kékesén" gondosan nevelgetett kannabisztövek ezreire bukkantak.

Hónapokon át tartó nyomozás után egy legalább négyezer tőből álló kannabiszültetvényre találtak rá a rendőrök az Olümposzon - jelentette az ERT görög állami televízió a rendőrségre hivatkozva.

A Görögország legmagasabb hegyének oldalán elterülő ültetvény ügyében két embert őrizetbe vettek.

Rövid időn belül ez a második eredményes nyomozásuk a kannabisz után kutató görög rendőröknek: szerdán Görögország középkeleti részén, Vólosz kikötővárosához közel találtak rá egy 2400 tőből álló ültetvényre. A rendőrség a felszámolt ültetvénynek - csakúgy, mint az olümposzinak -

14 és 20 millió euró (5,6-8 milliárd forint) közé teszi az értékét.

Görögország mellett Albánia Európa legnagyobb marihuánatermelője: a kannabisznak sok vízre van szüksége, és mindkét ország bőségesen rendelkezik olyan területekkel, amelyeket könnyedén lehet öntözni. A hegyek oldalában például azért terem meg könnyebben a növény, mert a hegyoldalakon számos forrás csörgedezik, amelyek természetes vízzel látják el az ültetvényeket.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×