eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
https://t.co/6T9gYfjOCH
Nyitókép: Twitter/PIXSELL Croatia

Tehervonatba rohant egy személyvonat Horvátországban

Hárman meghaltak, a sérültek között külföldiek is vannak.

Súlyos vasúti baleset történt Horvátországban péntek este:a közép-horvátországi Novska közelében egy személyvonat beleszaladt egy műszaki hiba miatt álló tehervonatba.

Az első jelentések szerint ketten haltak meg, nem hivatalos információk szerint a mozdonyvezető és a kalauz. Az újabb beszámolók már 3 áldozatról szólnak.

Tizenegy ember megsérült.

Andrej Plenković miniszterelnök a helyszínen arról számolt be, hogy a sérültek között külföldiek is vannak, de állampolgárságukat nem árulta el. Hozzátette: a helyi Vöröskereszttől szerezhetők be róluk információk.

A Horvát Vöröskereszt a Twitteren közölte, hogy

a családtagok a 044 600 572-es telefonszámon kaphatnak információt az áldozatokról és sérültekről.

Luka Pešut rendőrkapitány a N1 portálnak azt mondta, hogy a 11 sérültből 8 külföldi.

A Jutarnij List beszámolója szerint ketten súlyosan sérültek meg, egyikük gerincsérüléssel, a másik másiknál ​​bordatöréssel került kórházba, de egyikük sincs életveszélyben. A könnyebb sérültek között van egy gyerek is.

Andrej Plenković miniszterelnök azt mondta, hogy a baleset körülbelül 10 perccel a személyvonat végállomása, Novska előtt történt. A becsapódás nagy volt, és a személyvonat kocsijai kisiklottak.

A horvát köztévé Twitter oldalán fényképeket is közzétett a súlyos balesetről:

A személyvonat a Vinkovci - Novska helyi vonalon közlekedett.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×