eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Bőrönd, amelyben koreai gyerekek holttestét találták Új-Zélandon
Nyitókép: Philippine Star

Horrorbőrönd: Koreába vezetnek a szálak

Két koreai kisgyerek maradványaira bukkantak raktárárverésen vásárolt bőröndökben Új-Zélandon.

Dél-Koreában tartózkodik az a nő, akit Új-Zélandon a múlt héten bőröndökben holtan talált gyermekek családtagjaként - feltételezett édesanyjaként - azonosítottak az új-zélandi hatóságok.

A koreai születésű, de új-zélandi állampolgárságú nő, 2018-ban érkezett Dél-Koreába, és nincs nyoma annak, hogy azóta elhagyta volna az országot - közölte hétfőn Szöulban a dél-koreai rendőrség.

Korábbi lakcíme és kora alapján a nő a gyermekek édesanyja lehet - mondta egy rendőrségi szóvivő, aki egyéb részleteket nem árult el a rejtélyes bűnüggyel kapcsolatban.

Két általános iskolás korú kisgyermek maradványait azonosították két azonos méretű bőröndben, amelyet egy aucklandi raktárárverésen megszerzett tárgyak között talált a licitálást megnyerő család. A maradványok már hosszú évek óta lehettek a raktárban. Az áldozatok életkorát öt és tíz év közöttire becsülték a szakértők.

Az ügy felderítését nehezíti, hogy a gyermekek halála és maradványaik megtalálása között hosszú idő telt el.

A bőröndöket megvásárló család nem hozható kapcsolatba a bűnténnyel, sőt segítséget kaptak a hátborzongató felfedezés okozta trauma feldolgozásához - közölte az új-zélandi rendőrség.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×