eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: YouTube/The Telegraph

Lángokban áll egy üzemanyagraktár Kubában - videók

Sorozatos robbanások után lángokban áll Kuba északi részén egy üzemanyagraktár - közölte vasárnap a kubai elnök hivatala. Egy ember meghalt, többeket eltűntként tartanak nyilván, több mint 120 ember került kórházba.

"A tűzoltók továbbra is a heves lángok megfékezésén fáradoznak" - áll a közleményben, amely szerint időközben Mexikóból és Venezuelából szakemberek érkeztek a helyi tűzvédelmi hatóságok támogatására.

Péntek este egy villámcsapás következtében felrobbant egy üzemanyagtartály Matanzas városának kikötőjében. A lángok gyorsan átcsaptak a létesítmény más részeire is további tartályok robbanását előidézve. Legalább egy ember vesztette életét a tűzben, tizenhét embert eltűntként tartanak nyilván és további több mint százhúsz sérültet kórházba szállítottak.

A kubai vezetés szerint vasárnapra már csak huszonnégy páciens szorult orvosi ellátásra, nyolc ember állapota azonban továbbra is válságos. Miguel Díaz-Canel kubai elnök helyszíni szemlét tartott és meglátogatta az áldozatokat a kórházban.

Matanzas kikötője felfüggesztette működését, a hatóságok átterelték a hajóforgalmat más kikötők felé. A tartományi vezetés szerint mintegy 800 embert elővigyázatosságból evakuáltak a környékről.

Kuba komoly gazdasági nehézségekkel és energiaellátási problémákkal küzd. Az utóbbi időben gyakrabban voltak áramkimaradások a karibi szigeten. A tűz által érintett tartályokban kubai nyersolajat és importált nehézolajat tartottak, amelyet mindenekelőtt áramtermelésre használnak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×