eur:
394.89
usd:
367.66
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Érdeklődők a Hosszú Menetelés 5B Y3 kínai hordozórakéta felbocsátását nézik a dél-kínai Hainan-szigeten lévő Vencsang űrközpontból 2022. július 24-én. A rakéta a Ventien laboratóriummodult szállítja a Tienho (Mennyei Harmónia) épülő kínai űrállomásra.
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua

A Föld felé száguld egy rakéta, de nem tudni, hol csapódhat be

Kína egy irányíthatatlanná vált rakétát követ, ami a következő napokban a Földre fog zuhanni.

Kína vállalta, hogy időben tájékoztatást ad a kilőtt rakéta mozgásáról – közölte a kínai külügyminisztérium. Félő azonban, hogy a rakéta kiszámíthatatlanul zuhan le a Földre, így veszélyt jelenthet lakott területekre – írja az Index.

Az úgynevezett Hosszú Menetelés 5B rakétát a hétvégén indították el. Az Independent szerint azóta elkezdett visszazuhanni a Földre, és úgy tűnik, még Kína sem tudja megjósolni, hogy pontosan hova fog leesni.

„Nemzetközi gyakorlat, hogy a rakéták bizonyos részei a Föld légkörébe való visszatéréskor elégnek” – mondta Zao Lijian minisztériumi szóvivő egy sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, hogy Kína tudja-e, mikor és hol landolhatnak a rakétatörmelékek.

A becslések szerint július 31-én várható a rakéta becsapódása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Újabb dráma a Wizz Airnél: 36 órája várják az utasok, hogy végre felszálljon a gépük

Újabb dráma a Wizz Airnél: 36 órája várják az utasok, hogy végre felszálljon a gépük

Hétfőn 18:25-kor kellett volna felszállnia a Wizz Air W6 2353 számú Budapest – Catania járatának, ami 21:00-kor indult volna vissza Budapestre. A járatot azonban törölték, az utasok pedig azt az információt kapták, hogy kedd reggel 8-kor indulnak csak. Ezt végül este 19:30-ra módosították, majd 23:20-ra, de a járat akkor sem indult el. Eközben a Szicíliából Budapestre tartó utasok szintén azt várják, hogy végre elindulhassanak - írja az Utazómajom.hu. Olvasónk elmondása szerint van olyan utas, aki már a második éjszakáját töltötte a cataniai reptéren.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×