eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook, YouTube application  on screen Apple iPhone XR
Nyitókép: 5./15 WEST/Getty Images

A tinik a híreket is a közösségi médiában keresik

A 12-15 évesek a híreket is az Instagramon és a TikTokon keresik a brit Ofcom friss kutatása szerint.

"A tinédzserek ma már egyre kevésbé vesznek kézbe újságot, vagy kapcsolják be a tévéhíradót, ehelyett inkább a közösségi oldalukon görgetve tartják magukat naprakészen. Bár a fiatalok kevésbé tartják megbízhatónak a közösségi médián keresztül érkező híreket, jobban értékelik ezeket a szolgáltatásokat, mivel a napi aktuális történetekről szóló vélemények széles skáláját kínálják" – fogalmazott az eredményekkel kapcsolatosan Yih-Choung Teh stratégiai és programigazgató.

Az adatok szerint az Instagram a legnépszerűbb a brit kiskamaszok körében, 29 százalékuk preferálja, míg a YouTube-ot és a TikTokot 28 százalék használja a Sky News cikke szerint.

Tévécsatornákat a brit kiskamaszok mindössze negyede használ tájékozódás céljából: ez az arány egy éve még 45 százalék volt.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a közösségi média megbízhatóságával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. A Twitter és a YouTube felhasználóinak fele véli úgy, hogy itt hiteles híreket olvas, a TikTok hírtartalmaiban ugyanakkor csak a felhasználók 30 százaléka bízik ebből a korosztályból.

A brit felnőttek körében ugyanakor továbbra is a tévéhíradó a leghitelesebb hírforrás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×