eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
SOMERSET, MA - JULY 20:  President Joe Biden delivers remarks on climate change and clean energy at Brayton Point Power Station on July 20, 2022 in Somerset, Massachusetts. Biden announced executive actions on the climate crisis.  (Photo by Scott Eisen/Getty Images)
Nyitókép: Scott Eisen/Getty Images

Joe Biden azt találta mondani, hogy rákos

A Fehér Ház később azt állította, hogy az elnök pontatlanul fogalmazott.

Joe Biden a globális felmelegedésről beszélt szerdán Delaware-ben, nem messze a gyermekkori otthonától. Úgy fogalmazott, a régióban több olajfinomító is működött, és emiatt nagyon nagy volt a környezetszennyezés már akkor is, majd azzal folytatta: „ezért van az, hogy nekem és egy csomó más embernek, akivel felnőttem, rákos megbetegedése van” – idézi az elnök szavait az Index.

Joe Biden szavai után elindult a találgatás a közösségi médiában, hogy ez most mit jelenthet. Nem sokkal később Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője közölte, hogy miről van szó: az elnök csak arra utalt a beszédében, hogy korábban melanona típusú bőrrákja volt.

Erről már korábban is tudni lehetett, de a daganatokat még azelőtt eltávolították, hogy hivatalba lépett volna elnökként. Biden a fenti nyilatkozatban valóban jelen időben beszélt arról, hogy rákos, de az is igaz, hogy egy összetett mondat részeként tette ezt, és inkább általánosságban beszélt a betegségről, mint konkrétumként.

A híroldal megjegyzi, hogy az amerikai elnök ettől függetlenül számos alkalommal elszólta magát, miótahivatalba lépett. Legutóbb például a súgógép sem segített neki, és felolvasta annak használati utasításait is a beszédben.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×