eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Sztrájk miatt budapesti repülőjáratokat is töröl a Brussels Airlines

Háromnapos sztrájkot kezd csütörtökön a belga nemzeti légitársaság teljes személyzete. A munkabeszüntetés legkevesebb 315 járatot, köztük budapestieket, valamint 40 ezer utast érint - tájékoztatott a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap szerdán.

A beszámoló szerint a személyzet általános sztrájkja miatt a járatok több mint a felét törlik. Az érintett három nap alatt a légitársaság 533 járatot indítana csaknem 70 ezer utassal.

Maaike Andries, a légitársaság egyik szóvivője közölte: a Brussels Airlines arra kéri az utasokat, tájékozódjanak járatuk indulása felől. Azt ajánlotta, amennyiben a járatukat törölték, ne menjenek ki a repülőtérre, jegyeiket foglalják át más időpontokra. Azok, akik végül nem kívánnak utazni, a társaság jegyük árának visszatérítését ajánlja fel - mondta. Közölte továbbá, a légitársaság azon dolgozik, hogy a járatok utasait más üzemeltető vegye át és juttassa el a kívánt célállomásra.

A napilap úgy tudja, a pilóták, a légiutaskísérők és a földi kiszolgálást végző hostessek a létszámhiány, valamint az emiatt egyre növekvő munkateher miatt tiltakoznak.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×