eur:
394.59
usd:
365
bux:
71490.33
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Rendőrök és tűzoltók a brooklyni 36. utcai metróállomáson elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 12-én. A helyszínre füst miatt riasztott New York-i tűzoltók fel nem robbant pokolgépet találtak. A támadásban többen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Újabb tragikus lövöldözés az Egyesült Államokban

Ezúttal Marylandben kerültek elő a fegyverek. A gyanúsítottat végül "ártalmatlanították".

Több áldozatot követelő lövöldözés volt csütörtökön az amerikai Maryland állam Smithsburg nevű kisvárosában - közölte Carly Hose, a helyi seriff hivatalának szóvivője.

Larry Hogan marylandi kormányzó WJZ helyi televízióban közvetített sajtótájékoztatóján elmondta, hogy legalább három halálos áldozata volt a Columbia Machine vállalat smithsburgi üzemében történt lövöldözésnek. Egy rendőr megsebesült a gyanúsított üldözése közben.

A sheriff hivatalának tájékoztatása szerint az incidens gyanúsítottját ártalmatlanították, nem jelent többé veszélyt a közösségre.

A lövöldözés helyszínén készült felvételeken látni lehetett, hogy a rendőrök és a mentők nagy erőkkel vonultak ki.

A csaknem háromezer lakosú Smithsburg nagyjából 120 kilométerre északnyugatra található Baltimore városától.

(Képünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Döntő fordulat előtt a Közel-Kelet egyik legerősebb katonai hatalma: a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni

Döntő fordulat előtt a Közel-Kelet egyik legerősebb katonai hatalma: a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni

Véget ért a kényszerű okokból megrendezett iráni elnökválasztás első fordulója, amelyen meglepetésre a reformpárti jelölt kapta a legtöbb szavazatot a megosztott konzervatív ellenfeleivel szemben. Senki nem érte el viszont a második kör elmaradásához szükséges 50 százalékos eredményt, így július 5-én pénteken ismét a szavazókörökhöz járulhatnak az szavazásra jogosultak, hogy megválasszák Ebrahim Raiszi tragikus halála után a közel-keleti hatalom új államfőjét. A végső ütközetben az ultrakonzervatívok feszülnek neki a reformpártiaknak, a jelöltek háttere viszont ennél jóval árnyaltabb képet rajzol ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×