eur:
394.71
usd:
365.92
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: ANI

Nap mint nap az életüket kockáztatják egy kis vízért – videó

Azt, hogy a szárazság miatti súlyos vízhiány milyen helyzeteket idéz elő Indiában, jól szemlélteti egy sokak által nemrég megosztott videó az ország középső részén fekvő Madhja Prades államból. A felvételen az látható, hogy az emberek kötél nélkül másznak fel-le egy szinte teljesen kiszáradt kút falán, hogy némi vizet szerezzenek.

A Ghusiya nevű falu környékén annyira kiszáradtak a tavak és a kutak, hogy ilyen és hasonló dolgokhoz kell folyamadniuk a helybélieknek – idézi a 444.hu a BBC-t. A brit közszolgálati megjegyzi, hogy országszerte hasonlóan rossz a helyzet Indiában, amit mi sem bizonyít jobban, hogy aA közelmúltban több hasonló videó is felbukkant az interneten, amiken jellemzően nők kockáztatják az életüket, hogy vízhez jussanak.

Egy 2019-ben készült jelentés Indiát is azon 17 ország közé sorolta, ahol rendkívül magas a vízellátás okozta krízisek lehetősége.

Madhja Prades államban a legtöbb nyáron problémát jelent a vízhiány, és az állami kormány 2024-re ígért is vezetékes vízellátást mindenkinek, de jelenleg is milliók nem férnek hozzá a fogyasztható vízhez.

A videóban érintett falu lakosai állítólag bojkottálni tervezik az idei helyhatósági választást, hogy így tiltakozzanak a helyzet miatt. Egy helyi nő arról beszélt az ANI hírügynökségnek, hogy három majdnem kiszáradt kút van csak a környéken, ahova lemászva tudnak még valamennyi vizet gyűjteni, a politikusok pedig csak választási kampány idején bukkannak fel feléjük.

Indiában még mindig nagyon sokan fogyasztanak kutakból kimert vizet, ugyanakkor országszerte sok helyen csökken a talajvíz szintje, elapasztva a kutakat is. Az előrejelzések szerint 2050-re kifejezetten rosszra fordulhat a vízhelyzet az országban, ha addig nem sikerül valamilyen megoldást találni.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×