eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Bálnát szabadítottak ki a halálfalból búvárok

Nagyon zaklatottan fogadta a búvárok megjelenését, de később megnyugodott.

Illegálisan kihelyezett hálóba gabalyodott hosszúszárnyú bálnát mentettek spanyol búvárok Mallorca partjainál.

A 12 méter hosszú hosszúszárnyú bálnát egy hajóról észlelték Mallorca keleti partjaitól öt kilométerre. A Palma de Mallorca-i Akvárium tengeri mentőközpontja a riasztásra lépett akcióba.

A 32 éves Gigi Torras tengerbiológus, a mentőcsapat tagja a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a bálna megmentése volt eddigi élete legjobb születésnapi ajándéka.

A bálna annyira beletekeredett egy vörös halászhálóba, hogy még a száját sem tudta kinyitni.

Miután az első kísérletek, hogy egy csónakról vágják le a hálót, kudarcba fulladtak, búvárok merültek a tengerbe, hogy késükkel távolítsák el a hálót.

A bálna nagyon zaklatottan fogadta a búvárok megjelenését, de később megnyugodott, és hagyta, hogy segítsenek rajta. Torras szerint, miután sikerült levágni róla a hálót, a bálna még egy kicsit ott maradt a négy búvár társaságában, hogy visszanyerje erejét, és mielőtt elúszott volna, még egy "köszönő jelet" is adott.

A "halálfalnak" nevezett eresztőhálókat az ENSZ 30 évvel ezelőtt betiltotta, mivel a halakon kívül más tengeri élőlényeket is csapdába ejtenek.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×