eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Hszinhua kínai hírügynökség által közreadott képen mentőalakulatok tagjai kutatnak a China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú belföldi utasszállítója tragédiájának helyszínén, a dél-kínai Kuanghszi tartományban 2022. március 22-én, egy nappal a repülőgép-szerencsétlenség után. A Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartó gép fedélzetén 132 emberrel a hegyoldalba csapódott, a balesetnek nincs túlélője.MTI/AP/Hszinhua/Hua Csou
Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Hua Csou

Már biztosan nincs túlélője a kínai repülőgép katasztrófájának

Az egyik feketedobozt még keresik.

Megerősítették a kínai hatóságok, hogy senki nem élte túl a dél-kínai Kuanghszi tartományban hétfőn lezuhant belföldi utasszállító repülőgép katasztrófáját.

A China Eastern kínai légitársaság gépének fedélzetén tartózkodó 132 ember közül 120-at már azonosítottak.

A hatóságok közölték, hogy a vizsgálatok során nem találták robbanóanyag nyomait a Boeing 737-800-as típusú gép roncsain. Az egyik feketedobozt szerdán megrongálódott állapotban megtalálták a becsapódás helyszínén, a másikat még keresik.

A gép Kunmingból Kantonba (Kuangcsou) tartott. A kevesebb mint kétórás útidejű járaton közlekedő gépet a felszállás után egy órával érte baleset. Rendkívül szokatlan módon több mint 8 ezer méteres magasságból kezdett hirtelen zuhanni. Rövid ideig úgy tűnt, sikerült megállítani a zuhanást, de aztán pár perc múlva megszakadt a kapcsolata a földi irányítóközponttal, és egy erdős területen a földbe csapódott.

A China Eastern légitársaság a balesetet követően felfüggesztette az összes Boeing 737-800-as típusú gépének közlekedését. Az ország három legnagyobb légitársasága közé tartozó China Eastern több mint hatszáz gépből álló flottájának ezzel közel húsz százalékát vonták ki ideiglenesen a forgalomból.

A légitársaság közlése szerint a balesetet szenvedett repülőgépet 2015 júniusában állították üzembe, és azóta szigorú technikai elírásoknak megfelelően tartották karban, a felszállást megelőzően a gép megfelelt a repüléshez szükséges követelményeknek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×