eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél Olaf Scholz német kancellárral tartott sajtótájékoztatóján a moszkvai Kremlben 2022. február 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Sergey Guneev

Kiderült, mit kért Macron és Scholz szombaton Putyintól

A három vezető 75 percig egyeztetett, de megegyezés nem született.

Azonnali tűzszünetre és a konfliktus diplomáciai megoldásának keresésére szólította fel Vlagyimir Putyint Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök az orosz elnökkel szombaton folytatott 75 perces telefonbeszélgetésben.

A Kreml sajtószolgálatának közlése szerint Putyin részletesen tájékoztatta partnereit az orosz és ukrán illetékesek között az elmúlt napokban lezajlott tárgyalásokról. A három vezető politikus megállapodott arról, hogy folytatják a kapcsolattartást az ukrajnai háború ügyében.

A közlemény szerint a hármas beszélgetés előtt a német kancellár Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt telefonon.

Putyin számos tényre hivatkozva arról tájékoztatta hivatali kollégáit, hogy az ukrán fegyveres erők "durván megsértik a nemzetközi humanitárius jogot". Az ilyen jogsértések között említette a bírósági ítélet nélküli leszámolásokat az ukrán kormány politikájával egyet nem értőkkel szemben, a túszejtést, a békés lakosság élő pajzsként történő felhasználását vagy nehézfegyvereknek lakóépületekben, kórházak, iskolák, óvodák mellett való elhelyezését. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ukrán nacionalista zászlóaljak rendszeresen akadályozzák a polgári lakosság kimenekítését célzó műveleteket, megfélemlítve a civileket.

Putyin nyomatékosan kérte tárgyalópartnereit, vessék latba befolyásukat az ukrán hatóságoknál, hogy "hagyják abba az ilyen bűncselekményeket".

A Kreml sajtószolgálata nem számolt be arról, hogy hogyan értékeli Putyin az orosz–ukrán tárgyalások helyzetét 17 nappal a háború megindítása után. Az orosz elnök pénteken azt mondta, hogy a fehéroroszországi tárgyalásokon "bizonyos pozitív elmozdulások" történtek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×