eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője (b2) és David Arahamija, az ukrán államfő mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezetője (j3) tárgyal a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: Szerhíj Holodilin

Egyelőre véget értek az orosz-ukrán béketárgyalások - kiderült, miben maradtak

Lesz következő forduló - derült ki nem hivatalos forrásokból.

Egyelőre véget értek a béketárgyalások Oroszország és Ukrajna között a fehérorosz határon – közölte egy ukrán tisztviselő a RIA orosz állami hírügynökséggel a Sky News tudósítása szerint.

A tisztviselők a tárgyalások második fordulója előtt visszatérnek a fővárosukba további konzultációkra.

Az orosz és az ukrán tárgyalódelegáció talált olyan pontokat, amelyekben haladás érhető el - jelentette ki Leonyid Szluckij, az orosz küldöttség tagja, az orosz alsóház külügyi bizottságának tagja a Fehéroroszországban hétfőn folytatott, öt órán át tartó kétoldalú tárgyalások után.

Szluckij közölte, hogy az ukrán fél hajlandó volt az aktuális kérdések részletes megvitatására és az orosz fél meghallgatására. Szó esett a tűzszünetről és Ukrajna demilitarizálásáról is.

Bejelentette, hogy

két-három nap múlva újabb kétoldalú tárgyalási forduló várható.

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője bejelentette, hogy a következő megbeszélésre a felek szintén Fehéroroszországban, a lengyel-fehérorosz határnál fognak találkozni. A hétfői megbeszélés a fehérorosz Hrodna megyében volt, az ukrán határ közelében.

Megyinszkij is úgy nyilatkozott, hogy több olyan pontot találtak, "amelyek alapján közös álláspontok prognosztizálhatók". Hozzátette, hogy a küldöttségvezetők a tárgyalási pozícióról konzultálni fognak országuk vezetésével.

Az ukrán elnökség korábban azt közölte, hogy a tárgyalások célja a tűzszünet létrehozása és Oroszország haderejének kivonása volt. A Nyugat azonban továbbra is gyanakvó maradt Oroszország céljaival kapcsolatban.

(A nyitóképen: A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője (b2) és David Arahamija, az ukrán államfő mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezetője (j3) tárgyal a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án.)

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 6. 11:42
×
×
×
×