eur:
393.06
usd:
363.53
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának nyitónapján, 2019. január 22-én. A névadó svájci nonprofit alapítvány szervezte négynapos tanácskozáson a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövőre vonatkozó legfontosabb feladatokat.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller

Bill Gates meglepő kijelentést tett a koronavírus-járványról

Az utolsó nagy járvány lehet a Covid-19 pandémia, mellyel az emberiségnek szembe kell néznie, ha megfelelően felkészül a következő patogén-fenyegetésre – írja Bill Gates új könyvében.

Bill Gates új könyve, a Hogy akadályozhatjuk meg a következő pandémiát (How to Prevent the Next Pandemic) májusban jelenik meg. A Microsoft-alapító blogján írt könyvének tartalmáról; többek közt azt írja egy bejegyzésben, hogy szerinte „nem kell ezt még egyszer végigcsinálnunk” – idézi a milliárdost a Portfolio.

Gates már 2015 óta foglalkozik annak a veszélyével, melyet egy vírusos világjárvány okozhat az emberiségre nézve, többek közt az alábbi javaslatokat tette, hogy ne kelljen ezzel ismét szembenézni:

  • a háborús hadijátékokhoz hasonló, szimulált védekezési gyakorlatok járványokkal szemben,
  • az egészségügyi rendszerek fejlesztése, különösen a feltörekvő országokban,
  • globális patogénmegfigyelő rendszerek kiépítése,
  • innováció támogatása a diagnosztikában, kezelésben, oltatásban.

Részletesebb javaslatokat Gates a könyvében fogalmaz majd meg, mindenesetre úgy véli, hogy most az emberiség oldalán van a momentum és „ha a megfelelő döntéseket és befektetéseket tesszük, a Covid-19 lehet az utolsó pandémia”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×