eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A puccs ellen tiltakozó emberek Aung Szan Szú Kji mianmari államtanácsost (kormányfőt) ábrázoló portrékkal tüntetnek Najppjidóban 2021. február 15-én. Mianmarban a puccsista katonai vezetők két nappal meghosszabbították hétfőn Aung Szan Szú Kji őrizetben tartását. A hadsereg február 1-jén átvette a hatalmat és szükségállapotot hirdetett ki Mianmarban.
Nyitókép: MTI/EPA/Maung Lonlan

Tizenegy embert, köztük hat kamaszt égettek el élve mianmari katonák

A legfiatalabb meggyilkolt falusi 14 éves volt.

Mianmari katonák élve elégettek tizenegy falusit, köztük hat kamaszt az ország északnyugati részén – számoltak be szemtanúk és helyi hírforrások.

A közösségi médiában megjelent felvételeken és fényképeken elszenesedett holttestek voltak láthatók hátrakötött kézzel.

Médiaértesülések szerint száz katona rohanta le a mianmari Szagaing térségben található Don Taw faluját kedd reggel.

"A testvérem egyetemi hallgató volt, csupán 22 éves – mondta el az egyik áldozat rokona. Amikor a katonák bevonultak, futni kezdtünk, de őt elfogták és megölték."

A 2021 áprilisában a junta ellenzőiből alakult ellenzéki "nemzeti egységkormány" egyik szóvivője nyilvánosságra hozta a meggyilkoltak névsorát.

A legfiatalabb áldozat 14 éves volt.

Közleményében azt írta: a hadsereg tevékenysége kimeríti a háborús bűncselekmény fogalmát.

"Ezek tisztán és egyszerűen terrorcselekmények" – szögezte le.

Mianmarban a hadsereg február elején, a parlament megalakulása előtt pár órával vette át a hatalmat, az államfőt és de facto miniszterelnökként dolgozó Aung Szan Szú Kjí államtanácsost, valamint a kormányzó Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) több politikusát őrizetbe vették. A hadsereg azzal indokolta a puccsot, hogy a kormány nem vette figyelembe a tavaly novemberi választással kapcsolatos panaszaikat. A választást az NLD nyerte. A puccs óta az országban káosz és erőszak pusztít. A katonaság könyörtelen támadásokat indított a tiltakozók ellen.

A Politikai Foglyokat Támogató Szövetség (AAPP) szerint a puccs óta legalább 1300 ember vesztette életét és több mint tízezret letartóztattak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×