eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Két újabb országba utazhatnak szabadon a beoltottak

Szijjártó Péter jelentette be a részleteket.

Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Gazdasági Kabinet ülése előtt.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett videofelvételen úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány sajnos nem enged a szorításából, újabb és újabb variánsok jelennek meg szinte havi rendszerességgel.

Kiemelte, ettől függetlenül mindenki egyetért abban, hogy oltással lehet a legjobban védekezni, ezért is örül a kormány, hogy sikeres az oltási akcióhét, amelyen egyre többen vesznek részt.

Ez a felelősségteljes viselkedés, a kormány pedig segít az oltást felvevőknek abban, hogy vissza tudják kapni a korábbi életüket

- mondta a miniszter.

Szijjártó Péter aláhúzta, ennek egy része az utazási lehetőségek visszaadása, eddig 22 országgal kötöttek megállapodást a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról és ennek alapján a szabad utazásról.

A tárcavezető közölte, Egyiptommal kedden lép életbe az megállapodás, az ide utazók közül csak a 6 és 18 év közötti, nem beoltott gyerekeknek kell tesztet vinniük magukkal, míg az oltással rendelkezők szabadon utazhatnak.

A Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás, amelynek alapján 18 év felett vakcinaigazolással, az alatt pedig szabadon lehet utazni - mondta Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×