eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Beperli az Apple a Pegasus gyártóját

Az izraeli gyártmányú kémszoftvert a magyar állam is megvásárolta.

Az Apple beperli az izraeli NSO Groupot és anyacégét. Az NSO Group a Pegasus kémszoftver gyártója, az Apple azért indít pert, mert az ő felhasználóikról is gyűjtöttek adatokat Pegasusszal. A cég ezen kívül 10 millió dollárt adományoz kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatásokra – írja az Apple közleménye alapján a 444.hu.

A biztonságra ügyelő amerikai vállalatot nagyon nagyon érzékenyen érintette, amikor kiderült, hogy a Pegasus szoftver az Apple termékeit könnyedén megfertőzi, és a felhasználók ellen fordítja – írják.

A lap emlékeztet, hogy a Pegasust Magyarországon is használták, Kósa Lajos fideszes parlamenti képviselő, a párt alelnöke elismerte, hogy a szoftver beszerzője a Belügyminisztérium volt. Több országban, így Magyarországon is mutatnak arra jelek, hogy nem a rendeltetésének megfelelő célpontok, terroristák, bűnözők ellen vetette be az állam az eszközt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×