eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: C. Jobst/PID

Jelentős szigorítások jönnek október elsejétől Bécsben

Michael Ludwig bécsi polgármester elrendelte, hogy a szórakozóhelyek és nagyobb rendezvények csak oltottak és a koronavírus-fertőzésen átesettek előtt lesznek nyitva, és elkezdik a nem sürgős műtétek elhalasztását is.

A koronavírus-fertőzöttek számának gyors növekedése miatt Michael Ludwig bécsi polgármester szakértőkkel való konzultációja után kedd délután szigorításokról döntött. Az intézkedések október 1-tjéől lépnek érvénybe, egyelőre egy hónapra. Bécsben már eddig is szigorúbb szabályok voltak érvényben, mint a többi osztrák tartományban.

A szórakozóhelyeket és a nagyobb, 500 fő feletti bel- és kültéri rendezvényeket októbertől csak azok látogathatják, akik megfelelnek az úgynevezett 2G-szabálynak – vagyis oltva vannak, vagy már átestek a koronavírus-fertőzésen. A személyzetre vonatkozó szabályok kicsit engedékenyebbek; ők akkor is dolgozhatnak, ha negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni. A kereskedelemben a vásárlóknak a boltok területén FFP2-es maszkot kell majd hordaniuk, az eladóknak azonban elegendő valamilyen, a szájat és orrot eltakaró maszkot felvenni.

Az új intézkedések célja többek között az oltottak számának minél gyorsabb növelése. A bécsi kórházakban jelenleg 214 fertőzöttet ápolnak, az intenzív osztályokon levők átlagéletkora 48 év. A kapacitások bővítése érdekében a városvezetés már elrendelte a nem sürgős operációk elhalasztását

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×