eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Washington is büntetőintézkedésekkel válaszol a minszki Ryanair-ügyre

 Az Egyesült Államok újra élesíti felfüggesztett szankcióit Fehéroroszország ellen a Ryanair-gép eltérítése és Raman Prataszevics ellenzéki újságíró letartóztatása miatt, valamint további büntetőintézkedéseket vezet be magas rangú fehérorosz tisztségviselők ellen - jelentette be a Fehér Ház szóvivője.

Washington már 2006-ban bevezetett büntetőintézkedéseket kilenc fehérorosz állami cég ellen az akkori fehéroroszországi elnökválasztás vitatott eredménye miatt. Ezek értelmében az amerikai cégek nem üzletelhetnek a kilenc vállalattal. 2015-ben ezeket felfüggesztette, mert Minszk tett néhány pozitív lépést a demokrácia felé.

Most áprilisban azonban a Joe Biden elnök vezette kormány már nem hosszabbította meg a szankciók felfüggesztését, de most az Európai Unióval egyeztetve újabb szankciókat fog most bevezetni a Lukasenka-rezsim több tagja ellen - ez a lista készül. Emellett ismét eltanácsolja állampolgárait attól, hogy Fehéroroszországba utazzanak - közölte Jen Psaki szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 19:46
×
×
×
×