eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az olimpiai öt karika Tokió belvárosában 2021. április 20-án. A koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Fontos kérdést tisztázott a NOB az olimpia előtt

Az még nem dőlt el, hogy az oltással rendelkező olimpikonok nagyobb szabadságot élveznek-e majd a játékok idején be nem oltott társaiknál.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azzal számol, hogy a tokiói nyári játékok résztvevőinek a nagy része beoltva érkezik majd Tokióba.

"Az olimpiai falu lakóinak jelentős többsége be lesz oltva" - mondta Mark Adams, a NOB szóvivője, aki szerint ez a versenyzőkön kívül a hivatalos kísérőkre is vonatkozik.

A NOB igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy aki vakcinához szeretne jutni, az a lehető leggyorsabban megkaphassa azt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hónap elején megállapodást kötött a Pfizer-BioNTechhel arról, hogy a cég oltóanyagot biztosít az ötkarikás küldöttségek számára.

Az még nem dőlt el, hogy az oltással rendelkező olimpikonok nagyobb szabadságot élveznek-e majd a játékok idején be nem oltott társaiknál. Egyelőre szigorú korlátozások, napi tesztelések és buborékrendszer kialakítása van napirenden. Jelen állás szerint a sportolóknak legkésőbb két nappal a versenyük után el kell hagyniuk Tokiót.

A tavalyról idénre halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×