eur:
399.61
usd:
361.26
bux:
73577.88
2024. október 2. szerda Petra
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Rendőrök és mentősök a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. május 11-én. A lövöldözésben legkevesebb tizenegy ember, köztük kilenc gyerek életét vesztette, 32 megsebesült. Az egyik, 17 éves támadót elfogták, a másikat a biztonsági erők lelőtték.
Nyitókép: MTI/AP/Roman Krucsinyin

Fegyveres támadás egy kazanyi iskolánál, halálos áldozatok is vannak

Az első hírek szerint kilencen meghaltak és több embert vittek kórházba.

Fegyveres támadást követtek el egy iskolánál kedden az oroszországi Kazanyban, az előzetes adatok szerint legalább kilenc ember, myolc diák és egy tanár meghalt - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség mentőszolgálati forrásra hivatkozva. Tíz ember sérült meg, közülük négyet kórházba vittek, ám a helyi egészségügyi központ később azt közölte, hogy 12 diák és egy felnőtt került a kórházba.

A Sky News később már 11 áldozatról adott hírt.

Két fegyveres vett részt a támadásban. A RIA beszámolója szerint egy 17 éves fegyverest elfogtak, a másikkal pedig végeztek a biztonsági erők.

A támadás indítéka egyelőre nem világos.

Egy diák a TASZSZ-nak elmondta, hogy a támadást megelőzően robbanás rázta meg az épületet.

Egy szemtanú az orosz hírügynökségnek azt mondta, hogy gyerekek ugráltak ki az ablakokon, a támadók elől menekülve.

Kazany, 2021. május 11.
A biztonsági erők tagjai a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. május 11-én. A lövöldözésben legkevesebb tizenegy ember, köztük kilenc gyerek életét vesztette, 32 megsebesült. Az egyik, 17 éves támadót elfogták, a másikat a biztonsági erők lelőtték.
MTI/AP/Max Zareckiy
A biztonsági erők tagjai a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. május 11-én. A lövöldözésben legkevesebb tizenegy ember, köztük kilenc gyerek életét vesztette, 32 megsebesült. Az egyik, 17 éves támadót elfogták, a másikat a biztonsági erők lelőtték. MTI/AP/Max Zareckiy

Az iskolából több gyereket evakuáltak, de néhányan az épületben rekedtek.

A rendőrség nagy erőkkel van jelen a környéken.

(Cikkünk frissül.)

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×