eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A munka ünnepének alkalmából tüntetők fölött petárda füstje gomolyog Berlinben 2021. május 1-jén.
Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Összecsapásokkal fejeződtek be a május elsejei demonstrációk Berlinben - képek

Tüntetők és rendőrök összecsapásaival ért véget Berlinben a munka ünnepére szervezett demonstrációk sora.

A rendőrség vasárnap reggeli előzetes összesítése szerint az előző este történt összetűzésekben legalább harminc rendőr megsebesült. A kövekkel, palackokkal dobáló és kukákat borogató, gyújtogató tüntetők közül 240-et vettek őrizetbe.

A német fővárosban május 1-jén húsznál is több gyűlést, tüntetést rendeztek. A megmozdulásokon nagyjából harmincezren vettek részt. A nap közben tartott demonstrációkon nem volt nagyobb rendbontás, és a résztvevők a koronavírus-járvány miatti fertőzéshigiéniai szabályokat (maszkviselés, távolságtartás) is betartották.

A rendőröknek az utolsó tüntetésen, a szélsőbaloldali színtér Forradalmi május 1-jei tüntetés (Revolutionäre 1. Mai-Demo) elnevezésű hagyományos megmozdulásán estek neki.

A rendet nagyjából éjfélre, jóval a járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás 22 órai kezdete után sikerült helyreállítani.

A munka ünnepén tartott szélsőbaloldali demonstrációk rendszeresen összecsapásokkal érnek véget Berlinben, és gyakran más német nagyvárosokban is összetűznek rendőrök és tüntetők május elsején.

A fővárosban szombat este kitört erőszak hevessége nem érte el az eddigi legsúlyosabb zavargások idején, 2009-ben és 2010-ben tapasztalt szintet - mondta a berlini rendőrség szóvivője a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Berlin, 2021. május 1.
A koronavírus-járvány megfékezésének érdekében bevezetett korlátozások ellen tiltakozót vesznek őrizetbe rendőrök Berlinben 2021. május 21-én.
MTI/EPA/Filip Singer
MTI/EPA/Filip Singer
Berlin, 2021. május 1.
Kerékpáros tüntetés többek között a kapitalizmus, a lakhatási gondok, a magas lakbérek ellen Berlinben 20021. május 1-jén.
MTI/EPA/Clemens Bilan
Kerékpáros tüntetés többek között a kapitalizmus, a lakhatási gondok, a magas lakbérek ellen Berlinben 20021. május 1-jén. MTI/EPA/Clemens Bilan
Berlin, 2021. május 1.
A koronavírus-járvány megfékezésének érdekében bevezetett korlátozások ellen tiltakozót vesznek őrizetbe rendőrök Berlinben 2021. május 21-én.
MTI/EPA/Filip Singer
MTI/EPA/Filip Singer

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×