eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke beszél az MTK Esport Arénában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. szeptember 27-én. A sportág 2,1 millió euróból kialakított első magyarországi arénájában videojátékosok mérik össze ügyességüket, de ezen kívül különféle konferenciáknak és egyéb rendezvényeknek is otthon adhat a létesítmény.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Deutsch Tamás szerint a baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője egy videóban beszélt erről.

Deutsch Tamás kiemelte: a magyar baloldal a héten Brüsszelben újra szintet lépett az oltásellenes propagandában. Az uniós vakcinaútlevélről szóló EP-vita során az MSZP-s, DK-s, Momentumos és jobbikos EP-képviselők "egymásra licitálva azzal ijesztgették a magyarokat", hogy majd nyáron a keleti vakcinával beoltottak a külföldre utazásukkor hátrányba kerülhetnek a más vakcinákkal beoltottakhoz képest. "Ócska riogatásról van szó!" - szögezte le a politikus, hozzátéve: bármilyen vakcinával oltottak be egy magyart, mindenképpen tud majd nyáron utazni, ha akar.

Az EP-képviselő szerint az egésszel az volt a baloldal nyilvánvaló szándéka, hogy ismét elbizonytalanítsák az embereket és így lebeszéljenek az oltakozásról. "Nyíltan oltásellenes lépéseik mellett ez egy sunyi oltásellenes manőver volt" - mondta.

Ráadásul - mint hozzátette - a magyar baloldal képviselői a napokban "lelkesen" támogatták azt az EP-javaslatot is, amely a tesztelések kapcsán azt a hamis és veszélyes látszatot kelti, hogy a tesztelés az oltáshoz hasonlóan védettséget jelent. "Ez már a baloldal sunyi oltásellenességének netovábbja volt" - jegyezte meg a képviselő.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a tesztelés a fertőzöttek kiszűrését szolgálja. Semmilyen tesztelés sem jelent védelmet a fertőzéssel szemben, csak a védőoltás, ami viszont életet ment - rögzítette.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője azt mondta: arra kérnek mindenkit, ne hallgassanak a magyar baloldal "most már Brüsszelből is hangoztatott, hol nyílt, hol sunyi oltásellenes kampányára".

"Ne csináljon senki politikai kérdést az oltásból!" - emelte ki Deutsch Tamás, hozzáfűzve: "mindenki vegye fel a védőoltást, mert emberéletekről van szó. Minden beadott védőoltás életet ment."

"Az oltás nemzeti ügy" - szögezte le Deutsch Tamás.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×