eur:
397.19
usd:
356.44
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Korlátozzák a szupermarketek árukészletét Ukrajnában

Január 8-tól életbe lépő háromhetes szigorított karantén lép életbe.

Ukrajnában keddre ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, a megelőző napihoz képest ezernél is több, ötezer fölötti új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, továbbá kétszáznál több elhunytat, de a gyógyultak száma is kiemelkedően magas volt.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 5334 új esettel 1 083 585-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 202 áldozattal 19 129-re. Eddig 747 408-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 14 ezren, az aktív betegek száma így csaknem kilencezerrel 317 048-ra csökkent.

Előző nap a legtöbb új beteget, 846-ot megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel - közölte Vitalij Klicsko főpolgármester. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 114 ezret, az elhunytaké pedig 26-tal 2003-ra emelkedett.

Előző nap az országban 1280 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján részben megerősítette azt az előző nap a médiában megjelent információt, amely szerint a már bejelentett, január 8-tól életbe lépő háromhetes szigorított karantén ideje alatt nem lehet majd a szupermarketekben sem ruhaneműket, sajtótermékeket és több más fogyasztási cikkek árusítani, csak kizárólag élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodási, és illatszereket, valamint állateledeleket, magvakat és növényvédőszereket. Kiemelte ugyanakkor, hogy a háztartási vegyszerek árusításának engedélyezéséről, illetve tilalmáról viszont még nem döntöttek, erről a keddi kormányülésen hoznak határozatot.

Január 8-24. között a kormány korábbi közlése szerint várhatóan szünetelni fog az oktatás az iskolákban, továbbá a kávézók, bárok, éttermek kizárólag elvitelre dolgozhatnak majd. Ezen felül csak az élelmiszereket, gyógyszereket illat- és háztartásiszereket, illetve állateledeleket árusító üzletek tarthatnak nyitva. A közösségi közlekedés viszont változatlanul működni fog.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×