eur:
393.09
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Német elnök: tisztázni kell Alekszej Navalnij rosszullétének az okát

Mielőbb tisztázni kell, hogy mi okozta Alekszej Navalnij orosz ellenzéki egészségi állapotának a hirtelen romlását - mondta szombaton a német államfő.

Frank-Walter Steinmeier - aki a világhírű zenei fesztivál, a Salzburgi Ünnepi Játékok vendége volt - reményét fejezte ki, hogy "mindazok, akik hozzájárulhatnak ennek a kérdésnek a tisztázásához, ezt valóban meg is teszik".

A német államfő úgy fogalmazott, megkönnyebbült, hogy Navalnijt "olyan kórházban és olyan orvosok kezelik, akik élvezik a család bizalmát".

Az orosz politikust szombat reggel szállították hazájából a berlini Charité egyetemi klinikára. Navalnij környezete azt gyanítja, hogy az ellenzékit megmérgezték szibériai útján.

A szeptemberi választásokon indulni akaró Navalnij más ellenzékiekkel találkozott csütörtökön Szibériában. Tomszkból már hazafelé, Moszkvába tartott repülőgépen, amikor elájult, és a gép kényszerleszállást hajtott végre emiatt. Szombatig az omszki kórházban kezelték. A legutolsó hírek szerint Navalnij kómában van és súlyos az állapota.

A berlini Charité kórház annyit közölt szombaton, hogy mindenre kiterjedő diagnosztikai teszteket kezdtek el végezni a politikuson, s ezek eredményére még várni kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×