eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Helyi lakosok szavaznak a szlovákiai parlamenti választáson a felvidéki Gömöralmágyon 2016. március 5-én. Megközelítőleg 4,4 millió választópolgár 23 politikai pártra és mozgalomra, illetve azok közel 2900 képviselőjelöltjére adhatja le voksát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Emelnék a családi pótlékot és 13. havi nyugdíjat vezetnének be Szlovákiában

Az Új Szó számolt be arról, hogy a szlovák kormány egyhangúan támogatta, hogy 2021-től 50 euróra emelkedjen a gyermekek után járó támogatás, és 460 eurót kapjon minden nyugdíjas 13. havi nyugdíjként. Az ellenzéki pártok szerint olcsó kampánytrükkről van szó.

A döntést a parlamentnek is el kell fogadnia, ám a kormánypárti Híd már jelezte, hogy nem fogja támogatni a parlamenti ülés összehívását sem - írja a pozsonyi portál.

A miniszterelnök egyelőre nem pontosította, hogy honnét szeretnék a döntéshez szükséges közel egymilliárd eurós tételt bebiztosítani, ahogyan azt sem, kinek a támogatásával kívánják a parlamentben bebiztosítani a szükséges 76 szavazatot.

Robert Fico, a Smer elnöke azt állítja, nem tárgyaltak a támogatásról az ĽSNS-szel.

A PS/Spolu, valamint Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) a döntés után jelezték, feljelentést tettek az ügyben, szerintük ugyanis a családtámogatás megkétszerezése, valamint a 13. nyugdíj bevezetése a legdurvább választási korrupció.

Szlovákiában február 29-én lesz lesz a parlamenti választás, amelyen összesen 25 párt és politikai mozgalom indul, és amelyen összesen 150 mandátumot osztanak szét. A választás lebonyolításának költsége meghaladja a 12,6 millió eurót. Szlovákia történetében ez lesz a nyolcadik parlamenti választás, a választásra jogosult polgárok száma pedig több mint négymillió.

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a választás nagy esélyese a Robert Fico vezette Smer, a jelenlegi kormánykoalíció vezető pártja esélyes, de a jelen állás szerint az is előfordulhat, hogy politikai patthelyzet alakul majd ki az országban.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×