eur:
394.92
usd:
367.45
bux:
71454.52
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Thai Airways International thaiföldi légitársaság repülőgépének kabinját fertőtlenítik a koronavírus okozta járvány elleni óvintézkedésként a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren 2020.  január 28-án. A kínai Hupej tartományban kezdődő, és már a világ több országában megjelenő  járvány eddig legkevesebb 106 ember halálát okozta Kínában.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Koronavírus – egy brit üzletember három országban 11 embert fertőzött már meg

Tizenegy embert fertőzhetett meg koronavírussal ugyanaz a brit üzletember, a férfi Nagy-Britannia mellett Franciaországba és Spanyolországba is behurcolta a fertőzést.

A férfi akaratlanul vált a koronavírus egy "szuperfertőzőjévé", példája mutatja azt, hogy a globális világban minden óvintézkedés ellenére pillanatok alatt elterjedhet egy járvány. Steve Walsh, egy gázipari elemző cég projektmenedzsere január 18. és 22. között Szingapúrban járt egy konferencián, és valószínűleg ott kapta el a koronavírust – derül ki a The Washington Post cikkéből.

Szingapúrból Franciaországba utazott, egy ottani síközpontba, és a francia egészségügyi minisztérium szerint az ottani szálláson

még legalább öt brit állampolgárt fertőzött meg, köztük egy 9 éves gyereket.

Miatta egyébként két iskolát is bezárattak időlegesen. További hat britet is kórházba vittek megfigyelésre.

Azóta még két embert találtak, akik a síközpontban lettek betegek, az egyik Mallorcára utazott tovább, a másik pedig Nagy-Britanniába. A briteknél további négy emberről derült ki, hogy Franciaországban elkapták a vírust.

Walsh január 28-án előbb Genfbe utazott, majd onnan Londonba repült. A repülőn 183 utas és hatfős személyzet volt. A közelében ülőket már felkeresték a hatóságok, hogy minél hamarabb elvégezhessék rajtuk a szükséges vizsgálatokat. A személyzet tagjai az elmúlt 13 napban nem mutatták a betegség tüneteit.

Walsh az angliai Hove-ban lakik, a szomszédos Brighton egyik orvosi rendelőjét hétfőn már be kellett zárni, mert az egyik ottani dolgozó is pozitív mintát adott.

"Köszönöm a nemzeti egészségügyi szolgálat törődését, én már teljesen felépültem, de együttérzek azokkal, akik elkapták a fertőzést" – írta közleményében Walsh, aki amint tudomást szerzett arról, hogy beteg, jelezte a hatóságoknak, hogy több emberrel is érintkezhetett a vírus hordozójaként. Noha nem voltak tünetei, elkülönítették a kórházban, és biztonsági okokból a családját is karanténba helyezték.

Az Infostart híreit a koronavírusról ITT olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×