eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A belga király a kirekesztéssel szembeni kiállást szorgalmaz karácsonyi üzenetében

Nem maradhatunk közömbösek az igazságtalansággal, a szegénységgel, a kirekesztéssel szemben. Tisztában kell lennünk közös erőnkkel, amely a kitartásban, a diszkrét, de erőteljes fellépésben, az emberségesebb társadalom iránti elkötelezettségben mutatkozik meg - jelentette ki Fülöp belga király kedden karácsonyi üzenetében.

A belga televíziós csatornákon közvetített videóüzenetében az uralkodó arra hívta fel a figyelmet, hogy változékony korunkban megkérdőjeleződnek a társadalmi, a gazdasági és a környezeti modellek, sokan elveszítik tájékozódó képességüket. Szavai szerint mindez nagyobb elkötelezettséget igényel.

Ezzel összefüggésben alapvető fontosságúnak nevezte, hogy a lehető leggyorsabban működőképes szövetségi kormány alakuljon Belgiumban, amely kiegyensúlyozott döntéseket hoz és szilárdan összetart.

"Olyan jövőnk lesz, amilyenben hiszünk" - fogalmazott Fülöp király.

Az országban rejlő lehetőségek, a társadalmi adottságok képessé teszik Belgiumot a kihívások leküzdésére, feltéve, hogy a társadalom egyesíti erőit és egységre törekszik, tiszteletben tartva mindenki érzékenységét - tette hozzá.

Belgiumban a május végi parlamenti választások óta nem sikerült egy új központi kormánykoalíciót létrehozni. Az országot azonban már tavaly december óta ügyvivő kormány irányítja, az addigi négypárti koalíció felbomlása nyomán.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×