eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Egy szíriai menekülttáborból vittek vissza Finnországba két óvodást

Finn állampolgárok, szüleikről nem árultak el semmit.

Hazatért Finnországba két kisgyerek, akik eddig az el-hóli menekülttáborban éltek Szíriában, az iraki határ közelében - közölték vasárnap a finn hatóságok.

A két gyerek még szombat este érkezett meg a helsinki repülőtérre. "Minden a terv szerint ment. A gyerekekről a szociális és egészségügyi szolgálat gondoskodik" - tudatta a rendőrség.

Pekka Shemeikka a finn külügyminisztérium részéről nem erősítette meg, hogy szülő nélkül maradt, árva gyerekekről van szó, és a szüleikről sem árult el semmi, mindössze annyit közölt, hogy a két gyerek még nem iskolás korú.

Az el-hóli menekülttáborban 10 olyan nő és 30 gyerek él, akik finn állampolgárok. A tábor egy túlzsúfolt nyomortelep, egészségügyi és élelmiszerellátás alig van, az itt lakók többsége vélhetően kapcsolatban volt valamilyen formában az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

Finnországban élénk vita folyik arról, hogy visszafogadják-e az el-Hólban élő finn állampolgárokat. Svédország és Norvégia idén több gyereket is hazaszállított a táborból.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×