eur:
394.36
usd:
364.06
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Kigyulladt egy Budapestre tartó mozdony

Pár perccel a kolozsvári indulás után csütörtök reggel kigyulladt a Kolozsvár-Budapest-Bécs gyorsvonat mozdonya - közölte a Mediafax hírügynökség.

A vonat még Kolozsvár belterületén haladt, amikor a dieselmozdonyból felcsaptak a lángok. Az utasokat biztonsági okokból leszállították, de sikerült megakadályozni, hogy a lángok a vagonokra is átterjedjenek.

A kolozsvári vasúti állomásról küldött mozdony leválasztotta a szerelvényt az égő mozdonyról, és visszavontatta az állomásra. A tűzoltók csak azt követően kezdhették el az oltást, hogy lekapcsolták az áramot az elektromos felsővezetékből.

Az állomás tudakozó szolgálata az MTI érdeklődésére közölte, hogy a vonat végül helyi idő szerint 9 óra 50 perckor, egy és negyed óra késéssel indult el Budapest felé.

A Kolozsvár-Bécs járatot tavaly decemberben indította a román, a magyar és az osztrák vasúttársaság.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×