eur:
393.31
usd:
364.23
bux:
72065.79
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Újabb hurrikán okoz riadalmat

Erős, 3-as fokozatú hurrikán közeledik a Bermuda-szigetekhez, amelyeket helyi idő szerint szerda este érinthet - közölte az amerikai hurrikánkutató központ.

A vihar kedden erősödött fel 3-as fokozatúra, ami azt jelenti, hogy a széllökések sebessége eléri az óránként 185 kilométeres sebességet. A skála ötfokozatú, az ötös a legerősebb.

Közép-európai idő szerint éjfélkor az orkán 655 kilométerre volt a Nagy-Britanniához tartozó külbirtoktól, amelyhez óránként 19 kilométeres sebességgel közeledett. A szigetek kormánya elővigyázatossági intézkedéseket fogadott el. Egyebek között bezárják az iskolákat és a kormányzati irodákat, és a vihar esetleges partot érése előtt leállítják a tömegközlekedést, beleértve a kompjáratokat.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×