eur:
393.49
usd:
364.36
bux:
71927.34
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

210 csatornát zárolt a YouTube

A videómegosztó portál olyan csatornákat tett elérhetetlenné, amelyek célja a hongkongi tüntetések megítélésének befolyásolása volt - közölte maga a Google tulajdonában álló oldal.

A videómegosztó-platform szerint az említett csatornák "összehangoltan" és olyan formában működtek, amely egybecseng azokkal a "legutóbbi megfigyelésekkel és fellépésekkel, amelyeket a Facebook és Twitter jelentett be Kínával szemben", dacára annak, hogy a YouTube be van tiltva az ázsiai országban.

Bár a cég nem tért ki arra, hogy kik állnak e csatornák mögött, azáltal, hogy párhuzamokat vont a közösségi hálózatok vizsgálataival, azt sugalmazta, hogy - mint ezekben az esetekben - az említett csatornák felelősei a kínai kormányhoz köthető személyek lehetnek.

"Megállapítottuk, hogy ezek a fiókok virtuális magánhálózatokat (VPN) és egyéb módszereket használtak személyazonosságuk elrejtése érdekében, valamint olyan egyéb tevékenységeket folytattak, amelyek általában az összehangolt befolyásolási műveletekhez köthetőek" - mutatott rá Shane Huntley, a Google biztonsági fenyegetések elemzésével foglalkozó csoportjának vezetője.

A Twitter hétfőn 936 olyan fiókot blokkolt, amely mögött a közösségi portált működtető cég szerint a kínai kormányzati szervek állnak,

és amely összehangoltan ömlesztett hamis információkat a hongkongi kormányellenes megmozdulások résztvevőinek lejáratására. A cég megelőző jelleggel ugyancsak felfüggesztett további 200 ezer már létrehozott, de még nem aktív fiókot, amelynek az lenne a feladata, hogy az említett információs kampányt kiterjessze.

A Twitter példáját követte a Facebook is, amely jelezte, hogy törölt hét oldalt, három csoportot és öt felhasználót, amely ugyanazt a kínai eredetű propagandaoffenzívát folytatta.

A Hongkongban hónapok óta tartó tüntetéshullámot a már felfüggesztett, de egyelőre vissza nem vont, a kiadatási törvény módosítását célzó törvénytervezet váltotta ki, de a megmozdulások sorozata fokozatosan általános kormányellenes tiltakozássá alakult. A demonstrálók a törvénytervezet visszavonása mellett már a többi között Carrie Lam hongkongi kormányzó lemondását, valamint a tüntetőkkel szembeni rendőrségi akciók kivizsgálását követelik.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Felemás hangulatban telt a kereskedés csütörtök reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódik az emelkedés a tőzsdéken, míg Amerikában a függetlenség napja miatt ma nem lesz kereskedés. Gazdasági események szempontjából a brit parlamenti választások okozhatnak elmozdulásokat, illetve érkezik az EKB jegyzőkönyve is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×