eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Emmanuel Macron francia elnök úgynevezett nemzeti vitaesten vesz részt polgármesterekkel Párizsban 2019. február 1-jén. Az országot érintő legfontosabb társadalmi és gazdasági kérdésekről tartott fórumsorozatot Macron kezdeményezte a zavargásokba torkolló országos tüntetéssorozat nyomán. Az üzemanyagadó emelése ellen 2018. novemberben jétrejött sárgamellényes mozgalom azóta több szociális jellegű követelést fogalmazott meg és az államfő távozását követeli.
Nyitókép: MTI/AP Pool/Michel Euler

Macron: nem az uniós bővítés az első

Belső reformokra van szükség az Európai Unióban, és csak azt követően lehet szó bővítésről - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia elnök hétfőn Belgrádban.

Mint mondta, az EU a jelenlegi 28 tagú felállással nem működőképes, változásra van szükség, és a belső uniós reformokat a szerb reformokkal párhuzamosan kell végrehajtani, hogy minél hatékonyabb legyen a döntéshozatal és az együttműködés.

Koszovó és Szerbia kapcsolatáról úgy nyilatkozott: Franciaország kész arra, hogy támogassa a párbeszéd folytatását Belgrád és Pristina között. Hozzátette, hogy nem szabad egyoldalú lépéseket tennie egyik félnek sem, és az utóbbi hónapok döntéseit, amelyek a korábbi megállapodásokkal ellentétesek, vissza kell vonni - utalt a szerbiai árura kivetett százszázalékos koszovói vámra a francia elnök. A következő időszakban fokozni kell a megoldásért tett erőfeszítéseket, mert Európa nem engedhet meg magának egy ilyen konfliktust - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×