eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Twitter

Hajóbaleset történt Németországban is, az egyik hajó elsüllyedt

Összeütközött egy konténerszállító hajóval és elsüllyedt szombaton Hamburg közelében a Schwinge folyón - az Elba mellékfolyóján - egy nemrég nagy költséggel felújított történelmi vitorláshajó, melynek utasai közül öten megsérültek, egy nő súlyosan.

Az 1883-ban épített, No 5 Elbe nevű német vitorláshajót másfél millió euróért újították fel és május végén tért vissza a hamburgi kikötőbe, hogy kirándulóhajóként üzemeljen.

A hamburgi rendőrség szerint a vitorlás 43 emberrel a fedélzetén a Hamburghoz közeli Stade mellett ütközött össze a 141 méter hosszú, Astrosprinter nevű konténerhajóval, amely ciprusi zászló alatt az Északi-tenger felé haladt. A baleset körülményeiről a rendőrség egyelőre nem tudott tájékoztatást adni.

A hajó utasait és személyzetét tűzoltók és más mentőalakulatok helyezték biztonságba. A történelmi szkúnert azonban nem lehetett megmenteni, elsüllyedt a Schwinge folyó torkolatában. A konténerhajó a baleset után folytatni tudta útját.

A 37 méter hosszú vitorlás Hamburg utolsó megmaradt, fából épült hajója volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×