eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szavazók töltik ki szavazólapjukat a korai szavazási időszakban Helsinkiben 2019. április 3-án. Finnországban április 14-én tartanak parlamenti választásokat.
Nyitókép: MTI/EPA/Kimmo Brandt

Adóemeléssel kampányol a legesélyesebb - választások Finnországban

  A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár 19 politikai pártra és mozgalomra adhatja le voksát. 

Parlamenti választásokat tartanak Finnországban. A választások legnagyobb esélyese, a Szociáldemokrata Párt, a kampányban meghirdetett programja szerint adóemelést tervez a gyorsan öregedő ország bőkezű népjóléti intézményeinek fenntartására.

Az Antti Rinne vezette szociáldemokraták (SDP) közel egy éve vezetik a népszerűségi listát, jelenleg mintegy 19 százalékos támogatottsággal. Ha az SDP győz vasárnap, Rinnének valamelyik vetélytársával kell koalícióra lépnie. Rinne kizárta a koalíciót a bevándorlásellenes Jussi Halla-alo vezette nacionalista A Finnek (korábbi nevükön Igazi Finnek) párttal.

A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár vasárnap 19 politikai pártra és mozgalomra adhatja le voksát. A szavazásra jogosultak 36 százaléka már élt az előzetes szavazás lehetőségével, az első eredményeket az 19 órai urnazárás után hozzák nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×