eur:
392.91
usd:
363.38
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rendőrök járőröznek a rotterdami vasútállomáson 2019. március 18-án, miután Utrechtben egy villamoson elkövetett lövöldözés során három ember életét vesztette és kilencen megsebesültek. A támadó elmenekült. A hatóságok nem zárták ki, hogy terrortámadás történt, a tartományban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Koen Van Weel

Újabb fejlemény az utrechti lövöldözéssel kapcsolatban

Egy harmadik gyanúsítottat is őrizetbe vett a holland rendőrség, a fő gyanúsítottat, egy 37 éves török férfit, órákig tartó hajsza után kapták el.

Egy harmadik gyanúsítottat is őrizetbe vett a holland rendőrség hétfőn este. Egyelőre semmilyen részletet nem tudni arról, hogy az illető és a korábban elfogott második gyanúsított milyen szerepet játszott a három halálos áldozatot követelő utrechti lövöldözésben.

A hétfő délelőtti támadás fő gyanúsítottját, egy 37 éves török születésű férfit több órás hajsza után még kora este elfogták, tettének indítékai azonban még nem ismeretesek.

A rendőrség nem zárta ki a terrorista indítékot, de lehetségesnek nevezte azt is, hogy a tettes és áldozata valamilyen kapcsolatban volt egymással.

A 37 éves tettes három embert lőtt agyon az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban, további öt embert pedig megsebesített, közülük hármat súlyosan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×