eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Rendőrök és mentők az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. március 18-án. A rendőrség szerint a lövöldözésben többen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen

Fordulat az utrechti lövöldözés ügyében

Kiderült, hogy a három gyanúsított közül kettőnek semmi köze a bűncselekményhez, ezért a hatóságok elengedték őket.

Holland hírforrások keddre virradóra közölték, hogy a hatóságok őrizetbe vették a lövöldözés harmadik gyanúsítottját, de a polgármester a holland rádiónak elmondta, hogy már csak a támadás elkövetésével gyanúsított, török születésű Gökmen Tanist tartják fogva, a többieket elengedték.

A 37 éves Tanist több órás hajsza után fogták el hétfő kora este, tettének indítékai még nem ismeretesek. A rendőrség nem zárta ki a terrorista indítékot, később ugyanakkor lehetségesnek nevezte, hogy a tettes és elsődleges célpontja valamilyen kapcsolatban állt egymással.

A nyomozók szerint Tanis három embert lőtt agyon az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban, további ötöt pedig megsebesített, közülük hármat súlyosan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×