eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Az IRA jelentkezett a levélbombák küldőjeként

Az egykori legnagyobb észak-írországi britellenes terrorszervezet, az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevében jelentkezett egy csoport azoknak a borítékokba rejtett gyújtószerkezeteknek a feladójaként, amelyek egy írországi címről érkeztek a múlt héten Londonba és Glasgow-ba - közölte a londoni rendőrség.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a csoport még előző nap, egy észak-írországi médiaorgánumnak küldte üzenetét, olyan kódolással, amelyet az észak-írországi felekezeti villongások évtizedeiben a britellenes katolikus mozgalom rendszeresen használt.

A kis hatóerejű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezetek A4-es méretű, ír bélyeggel ellátott fehér postai borítékokban érkeztek múlt kedden és szerdán két londoni repülőtér, a Heathrow és a City irodaközpontjaiba, a hatalmas belvárosi Waterloo metrócsomópont és vasúti pályaudvar postázójába, illetve a glasgow-i egyetemre.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×