eur:
392.42
usd:
361.96
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Autós hajtott a brit parlament kerítésének

Londonban kedd reggel, amikor már százak sietnek munkába, egy ezüst színű Ford Fiesta gépkocsi – a szemtanúk szerint 70 kilométeres sebességgel – megközelítette a Parlament épületét, de egy védő betontömbnek ütközött. A rendőrség azonnal akcióba lépett és egy fekete bőrű fiatalembert rángatott ki az autóból. Bilincsbe verve elvezették.

A Parlament felé robogó autó öt kerékpárost és tucatnyi járókelőt ütött el, egyikük sebesülése sem életveszélyes, a mentők kezelésbe vették őket. A gépkocsi füstölgő motorházzal akadt fenn a betontömbön, a rendőrök letartóztatták a vezetőjét, gyanús, hogy terrorcselekményt akart végrehajtani, kihallgatását a dél-londoni rendőr-őrszobán kezdték meg.

Az incidenst meglehetős pánik kísérte, annál is inkább, mert a rendőrség azonnal lezárta a Parlamenttel szembeni metróállomás kijáratát, az utasok bentrekedtek.

A betontömbnek rohanó autó nagyot durrant, nem lehetett tudni, nincs-e benne pokolgép.

Tavaly ilyenkor egy már Angliában született dzsihádista, Kalid Masszud autójával egészen a Parlament kapujáig jutott el, halálra gázolt négy járókelőt, közöttük egy amerikai turistát. A kapunál kiugrott a gépkocsiból és két késsel támadta kaput őrző rendőrökre, az egyiket megölte, mielőtt lelőtték. Később, a kórházban meghalt. Azóta vették körül az épületet betontömbökkel.

Még nem tudni, ennek a merényletnek a megismétlésére készült-e a reggel letartóztatott feketebőrű fiatalember. A környéket lezárták.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×