eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Peking, 2016. július 29.Az eltűnt maláj utasszállító repülőgép egyik utasának hozzátartozója sír egy plakáttal a kezében a külügyminisztérium épülete előtt tartott tüntetésen, Pekingben 2016. július 29-én. Egy héttel korábban a miniszterelnöki hivatal bejelentette, hogy felfüggesztik a Malaysia Airlines MH370-es járata utáni keresést. A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó utasszállító gép 2014. március 8-án tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén. (MTI/EPA/Ho Hvi Jung)
Nyitókép: MTI/EPA/Ho Hvi Jung

Belebukott a maláj gép katasztrófájába a miniszter

Továbbra sincs megfejtése a négy évvel ezelőtti rejtélynek.

Malajziában lemondott posztjáról a polgári légügyi hatóság vezetője, mert a több mint négy éve eltűnt MH370-es légi járat ügyében folytatott vizsgálat előző nap nyilvánosságra hozott eredményei szerint a fővárosi légi irányítás hibázott a katasztrófa idején, igaz, a gép elvesztésével nem vádolták meg.

Az utasszállító gép 2014. március 8-án 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott, de egy órával a felszállás után eltűnt. Azóta intenzív kutatásokat folytattak utána Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban, 26 ország közreműködésével, de nem sok eredménnyel.

A most nyilvánosságra hozott vizsgálati jelentés sem derített fényt a világ egyik legtalányosabb légügyi rejtélyének okaira.

A katasztrófa okaival foglalkozó, 495 oldalas jelentésben a nyomozók azt állították, hogy

a gép műszereit minden valószínűség szerint szándékosan manipulálták, hogy letérjen eredeti útvonaláról, de lehetetlen kimutatni, ki a felelős ezért.

A jelentés szerint a fővárosi légi irányítók elmulasztották kezdeményezni a vészhelyzeti eljárásrend bevezetését, és nincs írásos nyoma annak, hogy bármilyen módon riadóztatták volna a légierőt, vagy folyamatosan figyelték volna a radar képernyőjét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×