eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart az április 8-i országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban az Országházban 2018. április 10-én.
Nyitókép: Soós Lajos

Steve Bannon: Orbán Viktor Trump volt Trump előtt

Donald Trump volt stratégiai főtanácsadója szerint az amerikai elnök továbbra sem zárkózik be, ugyanakkor elvárja a NATO-tagok fokozottabb részvételét a nemzetközi konfliktusok kezelésében. Steve Bannon az Európa Jövője című konferencián a Várkert Bazárban – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntője után – megtartott előadásában párhuzamot vont Trump és Orbán Viktor miniszterelnök politikája között.

Bannon emlékeztetett, hogy a munkásosztályra, a dolgozó középosztályra épült Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánya, amelyet az erőteljes demokrata médiafölény és a Clintonék rendelkezésére álló bőséges anyagi források ellenére vittek sikerre.

Élesen bírálta a globalista elitet, amely szerinte elvesztette a kapcsolatát az átlagos amerikaiakkal, és megemlítette, hogy ez az elit nem látta a 2008 szeptemberében kezdődött világgazdasági válságot még akkor sem, amikor a Lehman Brothers csődöt jelentett. Úgy látja, hogy a demokraták elvei és módszerei elavultak, nincs igazi üzenetük, az identitáspolitikával pedig nem lehet mozgósítani az amerikaiak többségét.

A Breitbart alapítója, korábbi vezetője kiemelte, hogy az Egyesült Államok továbbra is megkérdőjelezhetetlenül az első számú hatalom a világgazdaságban, Trump nem zárkózik el, komoly szerepet vállal a konfliktusok békés rendezésében, igaz, a megoldásban az eddigieknél nagyobb hozzájárulást vár el a NATO-partnerektől. Arról is beszélt, hogy Törökország, Irán és Kína hatalmi törekvéseit komoly kockázatokat is rejtenek, velük szemben pedig szükség van Trump keménységére. Jelezte, hogy ha Egyiptomban az ellenzék kerül hatalomra, akkor a migránsválság ismét felerősödik majd Európában.

Az előadáson az egyik legnagyobb tapsot akkor kapta Bannon, amikor úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor Trump volt Trump előtt, utalva arra, hogy a két vezetőnek több területen hasonlóan a hozzáállása és számos kérdésre egymáshoz közeli választ adnak, ráadásul mindketten szembehelyezkednek a liberális elittel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×