eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Földrengés volt Kínában

Közepes erejű, 5,5-ös fokozatú földrengés rázta meg csütörtök reggel Kína északnyugati részét, a helyi hatóságok nyolc halottról és 23 sérültről tájékoztattak, több mint 180 épület omlott össze, és 750 ember marad hajlék nélkül.

A földrengés a Hszincsiang-Ujgur autonóm terület Taskurgán megyéjében történt, hegyvidéki, gyéren lakott területen, ahol az átlagos tengerfeletti magasság mintegy 4,3 ezer méter. A földmozgás fészke nyolc kilométeres mélységben volt. A hatóságok több mint ezer katonát és rendőrt, illetve 1500 civilt küldtek a Pakisztánnal, Afganisztánnal és Tádzsikisztánnal határos térségbe, hogy segítsenek a bajba jutottakon.

A természeti katasztrófa a legnagyobb pusztítást a 449 lakosú Kuzgun nevű faluban okozta. Nagyon sok ház összedőlt, több száz lábasjószág pusztult el vagy sérült meg. A környéken az épületek zöme fából vagy vályogtéglából készült.

Kína északnyugati részén gyakoriak a földrengések. A Hszinhua hírügynökség szerint az epicentrum körüli kétszáz kilométeres körzetben az elmúlt öt évben 226 olyan földrengés történt, amelynek ereje meghaladta a hármas fokozatot.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×