eur:
393.62
usd:
364.53
bux:
71848.11
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Válságos állapotban az üzbég elnök

Súlyosan beteg Iszlam Karimov elnök - derült ki pénteken az üzbég kormánynak a Narodnoye Slovo című hivatalos lapban megjelentetett közleményéből.

A dokumentum szerint az államfő állapota az elmúlt 24 órában hirtelen súlyosbodott, az orvosok megállapítása szerint válságos az állapota.

Csütörtökön a hatóságok sürgősen mozgósították a köztisztasági dolgozókat Karimov szülővárosában, Szamarkandban, hogy tegyék rendbe a város központi utcáit - közölte egy helyi forrás. Mindez egyes vélekedések szerint az államfő temetésének előkészületeit is jelentheti.

A 78 éves Karimov - kisebbik lánya, Lola Karimova-Tillyaeva közlése szerint - szombaton kapott agyvérzést. A taskenti kormány azóta hallgatott az országot az 1991-ben elnyert függetlensége óta irányító elnök állapotáról, ami olyan találgatásoknak is táptalajt adott, amelyek szerint meghalt. Korábban Karimov a jogelőd volt szovjet tagállam, az Üzbég SZSZK elnöke volt.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×