eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Újabb túszt fejeztek le a szélsőséges iszlamisták

Lefejezte egyik Fülöp-szigeteki túszát csütörtökön az Abu Sayyaf iszlamista lázadócsoport, miután nem kapta meg érte a kért váltságdíjat - közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

kóba csomagolva. A férfit még július közepén rabolták el az Abu Sayyaf harcosai, és szabadon engedéséért cserébe csaknem hatmillió forintnak megfelelő összeget követeltek.

Rodrigo Duterte június 30-án kezdődött elnöksége óta ez az első ilyen brutális kivégzés, és az államfő a hír hallatán utasította a hadsereget a szélsőségesek megsemmisítésére.

Az Abu Sayyaf idén már két kanadai túszával végzett ugyanígy, és a feltételezések szerint vannak még további foglyai is Jolón.

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek hűséget fogadó Abu Sayyaf az egyik legkegyetlenebb iszlamista szervezet a többségében keresztények lakta délkelet-ázsiai szigetországban, amelynek a túlnyomórészt muzulmán lakosságú déli részén tevékenykedik. A lázadócsoportot az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek is terrorszervezetként tartja számon a neki tulajdonított pokolgépes támadások, emberrablások és kivégzések miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×