eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Farage Trumppal kampányol

Együtt kampányolt Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölttel szerdán este Mississippi államban Nigel Farage, a Brexitet, vagyis az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépését szorgalmazó angol politikus.

A nagygyűlést a déli állam fővárosában, Jacksonban tartották, és ezúttal Donald Trump alig beszélt. Amint a pódiumra lépett, a vendéget dicsérő néhány szó után átadta a mikrofont az angol meghívottnak.

Ovációval fogadott beszédében Nigel Farage azt fejtegette, hogy hozzá hasonlóan Donald Trump is a politikai elit ellenzője, és szintén gátat vetne a bevándorlásnak. Mindazonáltal leszögezte: nem biztosítja támogatásáról Trumpot, mert - mint fogalmazott -, nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni, mint Barack Obama jelenlegi amerikai elnök, aki az Európai Unióban maradásra ösztökélve az Egyesült Királyság polgárait, beavatkozott a szigetország belügyeibe.

Farage azonban közvetve mégiscsak Trump mellett foglalt állást. Így fogalmazott: "ha amerikai állampolgár volnék, nem szavaznék Hillary Clintonra, még ha fizetnének is érte". Majd, mintegy nyomatékot adva szavainak, leszögezte: "Nem szavaznék Hillary Clintonra, még ha ő fizetne is érte".

A brit politikus aktivitásra is buzdította a nagygyűlésen megjelenteket, mondván: "vegyék fel a bakancsukat", és menjenek kampányolni. Véleménye szerint ugyanis "minden lehetséges, ha elegendő számú jóakaratú ember készen áll arra, hogy szembeszálljon az elittel".

Donald Trump a tavaszi kampányban élénken támogatta az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból, ám ami a bevándorlást illeti, éppen az elmúlt napokban változtatott korábbi, keménynek mondott állásfoglalásán, és szelídebb, békülékenyebb hangokat üt meg. A múlt héten már arról beszélt, hogy emberségesen kell megoldani az Egyesült Államokban tartózkodó, mintegy tizenegymillió illegális bevándorló sorsát, szerdán pedig az amerikai Fox televízióban - Sean Hannity műsorában - már úgy nyilatkozott, hogy maradhatnak a bevándorlók, legalábbis egy részük, de állampolgárságot nem kapnak.

Donald Trump álláspontjának megszelídülését egyébként Ted Cruz texasi szenátor - aki szintén elnökjelölt-aspiráns volt - azzal kommentálta szerdán: "megmondtam, hogy Trump valójában álarcot viselő liberális".

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×