eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Nemzeti gyásznapot hirdettek Romániában

Nemzeti gyásznapot hirdettek Romániában Mihály volt király feleségének a halála miatt augusztus 13-ára, amikor a 92 éves korában elhunyt Anna hercegnőt eltemetik Curtea de Argesen, a román uralkodók hagyományos nyughelyén.

A bukaresti kormány szerdai ülésén fogadott el határozatot erről. A köztársasági alkotmány nem tesz lehetővé állami temetést, a román védelmi minisztérium azonban már hétfőn jelezte, hogy a gyászszertartások helyszínein díszőrséget bocsát a királyi ház rendelkezésére.

Romániában az államfőtől a pártelnökökig szinte minden fontos politikai tisztségviselő részvétét fejezte ki a királyi háznak, és méltatta a koronázatlanul is királynéként tisztelt, hétfőn elhunyt Anna hercegnőt.

Augusztus 13-án Bukarestben római katolikus szertartással, Curtea de Argesen pedig ortodox szertartással búcsúztatják a hercegnőt.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×