eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Németh Zsolt: Fontos a minszki megállapodás végrehajtása

A minszki megállapodás végrehajtása a kárpátaljai magyarság számára fontos, Ukrajna szuverenitása szempontjából kulcsfontosságú, amit Magyarország a messzemenőkig támogat - hangsúlyozta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, az Európa Tanács (ET) öt napos parlamenti közgyűlésének első napján az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában hétfőn.

Elmondta: a minszki megállapodás fontos része a decentralizáció igénye Ukrajnával szemben, amelyre a kárpátaljai magyarság is számít, hiszen ebben a keretben tudja az alapvető emberi és kisebbségi jogait érvényesíteni.

Ezért is kiemelt jelentőségű, hogy Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője látogatást tesz az Európa Tanácsban, részt vesz a parlamenti közgyűlés vitáin és felszólal a néppárti frakció ülésén - tájékoztatott Németh Zsolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×