eur:
386.4
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Párizs megmenekült

Elkezdett apadni a Szajna Párizsnál, miután a vízszintje meghaladta a hatméteres magasságot a péntek esti órákban - közölték a francia hatóságok szombaton.

A Szajna 6,10 méteres párizsi vízállása majdnem megdöntött egy 34 éves rekordot: 1982-ben 6,12 métert mértek. Az 1910-es árvíz idején a folyó vízállása elérte a 8,62 métert.

A hatóságok figyelmeztettek, hogy akár tíz napba is telhet, amíg a folyó vízállása visszatér az átlagos mintegy 4,5 méterhez.

Elővigyázatosságból tucatnyi Szajna-parti kulturális intézményt zártak be a hatóságok Párizsban, köztük a Louvre és az Orsay múzeumot, a nemzeti könyvtár létesítményeit és több koncerthajót is. A heves esőzés és az árvíz a közlekedést is megnehezítette Párizsban és környékén, ahol szombat délelőtt még 17 ezer otthon volt áramellátás nélkül.

Előrejelzések szerint a hétvégére marad az esős időjárás, de kevesebb csapadék fog hullani Párizsban és környékén.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×