eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Lessen be a pártvezér otthonába Ön is - de szabad-e?!

Komoly társadalmi vitát gerjesztett a brit Konzervatív párt elnökének döntése, melynek értelmében beengedte az ITV televízió kameráit otthonába. David Cameron korábban nem kívánta a nyilvánosság elé tárni magánéletét, mostani döntését azzal indokolta, hogy a választók szeretnék megismerni az embert is a politikus mögött. Gordon Brown miniszterelnök ezzel szemben továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a családi élete nem tartozik a nyilvánosságra.

Teljes a káosz az étkezőben reggeli közben: a borzas gyerekek hangoskodnak, az anya reggelit készít, az apa fél szeme az órán, hiszen hamarosan indulni kell. Ismerős a kép? A legtöbb átlagos családban így telnek a reggeli indulás előtti percek.

Más kérdés, hogy az ITV brit televízió csütörtök esti műsorában bemutatott família nem sorolható az átlagosak közé. A nézők a konzervatív pártvezér David Cameron, felesége Samantha, valamint három gyermekük reggelét nézhették meg.

Az ellenzéki politikus döntése, hogy beengedi a kamerákat otthonába, természetesen vitát kavart, melynek fő kérdése: meddig mehet el egy politikus, mennyire használhatja fel családját karrierje előmozdítása érdekében?

A kérdés természetesen nem új keletű, hiszen már a jelenlegi kormányfő, Gordon Brown elődje, Tony Blair is előszeretettel mutogatta családját a kameráknak (emlékezetes jelenet volt, amikor a hivatali ideje alatt született gyermekét hazavitték a kórházból).

David Cameront már a műsorban megkérdezték, számít-e kritikákra döntése nyomán. "Nos, az emberek tudni szeretnék, ki is vagy valójában és mi az, ami vezérel. Ez a modern politika. Azt kell tenned, amit jónak látsz. Ha megpróbálod magad és a politikádat előtérbe helyezni, az emberek azt is tudni szeretnék, kicsoda vagy valójában" - felelte a toryk elnöke.

Korábban David Cameron is másként gondolta, hiszen nem engedte családját a televíziós kamerák elé, bár néhány hivatalos kép megjelent róluk. A váltás indokára talán magyarázatot adhat egy,a pártelnökhöz közeli forrás: "Mindig is meglehetősen nyitott volt, és nyugodtan fogadta a családja iránti érdeklődést. Úgy érzi, hogy ha a család fontosságáról beszél a társadalomnak, akkor fontos, hogy az emberek lássák, amint az övéi körében van".

David Cameron ugyanakkor azt is hangsúlyozta: mostanra megtanulta elfogadni a média érdeklődését. "Meg kell próbálnod kontrollálni, megtartani a magánélet fontos területeinek privát voltát. (...) Az a helyzet, hogy bármit érjek is el a politikában, semmi sem ér annyit, mint a családom. Semmi sem nehezebb kihívás, és semmi nem ad nagyobb örömet, mint ha rendesen felnevelem a gyermekeimet" - fogalmazott a konzervatív pártvezér.

David Cameron mostani döntésével ráadásul erőteljesen megkülönböztette magát Gordon Brown miniszterelnöktől, aki határozottan kényelmetlenül rézi magát, ha a családjáról kérdezik. "Õ döntött úgy, hogy politikus lesz, nem a gyermekei" - indokolta a kormányfő magatartását egyik barátja.

Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 20:16
2024. október 6. 18:11
×
×
×
×